Een back-up maken van je iPhone is iets wat je regelmatig zou moeten doen. Het zorgt er namelijk voor dat je niet al je foto’s, video’s en andere data kwijt bent als er iets met je iPhone gebeurt.

Phonefixr adviseert om regelmatig een back-up te maken.


Zo maak je een back-up van je iPhone

 

Een back-up van je iPhone maken kan op twee manieren:

Een iPhone back-up maken met iTunes

Eén manier om een iPhone back-up maken, is met iTunes. Je koppelt simpelweg een usb-kabel aan je pc of Mac. Je opent iTunes en selecteert de iPhone in het menu, rechtsboven in iTunes.

In het tabblad Overzicht vink je onder Reservekopieën de knop Maak automatisch reservekopieën op deze computer aan. Elke keer als je nu de iPhone aan je computer aansluit, zal iTunes automatisch een reservekopie maken. Schrik niet als het de eerste keer een back-up maken erg lang duurt. De keren daarna zal het sneller gaan en dit omdat dan alleen de verschillen met de laatste back-up worden bijgewerkt.

Wil je niet automatisch bijwerken, dan kun je in iTunes ook handmatig aangeven dat je een back-up wil maken. Dat doe je via ApparatenMaak reservekopie, maar je vinkt automatisch uitvoeren uit.

 

Een iPhone back-up maken met iCloud

Een andere manier om een reservekopie te maken is via Apple iCloud. Als je van deze optie gebruik maakt, maak je steeds een iPhone back-up als het toestel verbinding maakt met wifi.

Kies je voor iCloud, dan ga je naar InstellingeniCloudOpslag en reservekopie. Je zet vervolgens het schuifje op groen en je kiest voor ‘Maak nu reservekopie’.

Let wel op dat je maar 5 GB aan opslagruimte gratis krijgt van Apple. Voor meer ruimte moet je betalen.

Een back-up via iCloud levert geen volledige back-up op. Apple slaat alleen de belangrijkste data van je iPhone of iPad op, zoals foto’s, accountgegevens, documenten en instellingen. Bij een back-up via iTunes worden veel meer gegevens opgeslagen, zoals eigen muziek, foto’s en video’s. iCloud maakt geen back-up van alle apps, muziek, boeken en films die je via iTunes hebt gekocht, maar onthoudt wel om welke items het gaat. Bij het terugzetten van een iCloud-backup worden al die items opnieuw gedownload vanuit de iTunes Store.

Bij een back-up via iCloud hoeft je computer niet in de buurt te zijn. Je kunt het overal en altijd doen waar een internetverbinding is.